Tillsätt vitlök- och ingefärspastan. Bilden är från den indiska aftonen med Tomas, den här gången hade jag inte något rött paprikapulver så färgen blev dassig
Roganjosh är en rätt som kommer ifrån Kashmir (även om den kanske har Persiskt ursprung). 3-4 cm ingefära. Putsa och skär lammköttet i 2-3 cm kuber. 3-4 cm ingefära
Som utgångspunkt hade vi ett recept från Jamie Oliver som jag sedan vegetarifierade - i originalreceptet ska det vara lamm men jag gjorde istället med blomkål
Grill (-panna). Den här påminde mig om hur det är äta indisk mat i låt oss säga Nairobi eller Singapore (har inte varit i Indien, bara på ställen där det finns exilindier
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Om du ändå ska koka denna linsgrytan-dhal, så gör dubbel sats och frys in. Linscurrygryta med indisk kryddning eller Dhal som det heter i indien, skulle lika gärna kunna vara gul ärtsoppa med lite kryddor istället
Tärna köttet i 2-3 cm stora kuber, bryn det i omgångar i en het stekpanna och häll över i större gryta. Låt grytan stå och puttra på svag värme halvt under lock i cirka 2-3 timmar eller tills köttet faller sönder. 1-2 dl turkisk yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.