Lamm

Lamm

Smördegspaj med lammfärs

Smördegspaj med lammfärs

4-6 200 g aubergine 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 500 g lammfärs 1 förp krossade tomater (à 500 g) 2 msk tomatpuré 2 dl vatten 1/2 msk malen spiskummin 1 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 burk kokta små vita bönor (à 380 g) 1 rulle färsk smördeg (à 250 g) uppvispat ägg (till pensling) Lägg till i inköpslistan
Lammgryta från Sicilien

Lammgryta från Sicilien

1 ½ kg skivad lammbog med ben. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan
Grillning med lammtema

Grillning med lammtema

Häromdagen varierade oss och grillade fetaostfyllda lammfärsbiffar och lammkorv. Grillade fetaostfyllda lammfärsbiffar
Keftedes

Keftedes

Tillsätt lammfärsen och blanda allt väl. 500 g lammfärs. Blanda ströbröd och vatten i en stålbunke. Låt svälla i 10 minuter
Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

800 g lammstek benfri. 1800 g lammstek benfri 1 citron 4 klyftor vitlök 0,5 msk olivolja salt svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin (eller en kvist färsk) 3 dl köttbuljong 1 bit kålrot 1 bit rotselleri 2 morötterTvätta och torka citronen
Ugnsbräserat lammlägg med tomatsås

Ugnsbräserat lammlägg med tomatsås

Lägg i lammläggen och bryn dem gyllenbruna runt om i den heta pannan. Servera gärna lammläggen med tomatsåsen och med en skiva gott lantbröd för att ta upp såsen med
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur

Syriansk dobo – Lammstek med bulgur

6 Lammstek 10 vitlöksklyftor 1 msk salt 1 tsk mald svartpeppar 1 tsk mald kryddpeppar 1 tsk paprikapulver 2 tsk torkad mynta 1/2 tsk pulbiber eller chiliflakes 1 lammstek med ben (à ca 4 kg) 2 msk olivolja 3 dl vatten 1 tsk hel kryddpeppar 3 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning Bulgur 2 msk tomatpuré 1 msk olivolja 4 dl vatten 1/2 tsk salt 3 dl bulgur med rostade nudlar 1 dl berberis (vildlingon) 1 dl grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Paolos lammgryta med färska örter

Paolos lammgryta med färska örter

Krydda med salt och peppar, låt lammgrytan koka upp. ca 750 g grytbitar av lammkött, t ex lamminnanlår. 1 morot 2 rödlök 1 gul lök, liten 1 selleristjälk 2 klyftor vitlök ca 750 g grytbitar av lammkött, t ex lamminnanlår ca 1,5 dl vetemjöl 3 dl rött vin 2 msk tomatpuré 2 stjälkar färsk rosmarin, repad 2 msk färsk timjan, hackad, + lite extra att garnera med 2 lagerblad vatten, att späda med smör olivolja salt svartpeppar ca 1 kg potatis
Italienskt påsklamm

Italienskt påsklamm

Lägg lammbitarna i dubbla plastpåsar och tillsätt marinaden (låt ev. Se till att marinaden täcker lammbitarna
Nordafrikansk lammgryta med couscous

Nordafrikansk lammgryta med couscous

1 kg lammfilé. 1 kg lammfilé 2 gula lökar 1 zucchini 5 morötter 5 potatisar 1 sötpotatis 1-2 chilifrukt 400 g kokta kikärtor 4-5 msk tomatpuré ca 1-1,5 l vatten olja, till stekning
Orientaliska lammfärsbullar

Orientaliska lammfärsbullar

Lammfärsbullar. 400 g lammfärs. Lammfärsbullar400 g lammfärs 1 msk sumak 0,5 citron, finrivet skal från 2 msk färsk mynta, hackad 2 msk dill, hackad 0,5 msk paprikapulver 1 ägg 2 msk olivolja salt peppar
Pias godaste
 helstekt 
lammbog | Mitt kök

Pias godaste
 helstekt 
lammbog | Mitt kök


Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. 1-1 1/2 lammbog. Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan
Lammfärsburgare med fetaost

Lammfärsburgare med fetaost

Blanda 500 g lammfärs med 150 g smulad fetaost. 500 g lammfärs. Serverad med tzatziki och tomatsalsa. Mums, vilken god burgare
Rimmad lammbringa fylld med prosciutto och fetaost

Rimmad lammbringa fylld med prosciutto och fetaost

Gnid in lammbringan med socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Servera lammbringan och den bräserade gurkan med yoghurt, mynta, kokt färskpotatis och rikligt med nymald svartpeppar
Moriska spett

Moriska spett

kg fläsk- eller lammfilé. Skär köttet i ca 2 cm kuber, lägg i en bunke och tillsätt alla övriga ingredienser, blanda väl och ställ in i kylen minst en timme, gärna längre