Lamm

Lamm

Rimmad lammbringa fylld med prosciutto och fetaost

Rimmad lammbringa fylld med prosciutto och fetaost

Gnid in lammbringan med socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Servera lammbringan och den bräserade gurkan med yoghurt, mynta, kokt färskpotatis och rikligt med nymald svartpeppar
Moriska spett

Moriska spett

kg fläsk- eller lammfilé. Skär köttet i ca 2 cm kuber, lägg i en bunke och tillsätt alla övriga ingredienser, blanda väl och ställ in i kylen minst en timme, gärna längre
Lammfärsspett

Lammfärsspett

1 kg lammfärs. 1 kg lammfärs 0,5 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 ägg 2 msk ströbröd 1 knippe persilja 3 libstickeblad 1 msk honung Salt, gärna flingsalt, efter smak Peppar, efter smak
Grillad lammstek, marinerad i vin & örtkryddor

Grillad lammstek, marinerad i vin & örtkryddor

Hon hyr in någon som publicerar lammrecepten före påsk och slipper göra som jag. lammstekens marinad. Ät gärna lammsteken med ugnsstekta grönsaker eller ratatouille
Blodplättar & Blodpudding - 2 x Recept

Blodplättar & Blodpudding - 2 x Recept

Blodplättar. Idag blir det 2 recept på klassisk husmanskost. som inte görs från grunden så ofta numera. Tyvärr - för det är så stor skillnad mot köpesvarianten
Nytt recept – blodpudding!

Nytt recept – blodpudding!

Hej. Nu har jag äntligen testat göra egen blodpudding. Inte alls svårt att göra och det blev riktigt gott
Långstekt lamm med örter

Långstekt lamm med örter

2-2,5 kg hel lammstek med ben. 12-2,5 kg hel lammstek med ben 1 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta) olivolja 5-6 klyftor vitlök havssalt svartpeppar ur kvarn 2-3 dl vitt vin, eller vatten 2 gula lökar 2 citronerSätt ugnen på 250 grader
Grillade lammkotletter provencale

Grillade lammkotletter provencale

Grillat lamm tycker vi blir allra godast att servera på medelhavsvis. Här får lammkotletterna sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gremolata
Nudelsallad med dressing

Nudelsallad med dressing

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris- eller äggnudlar 2 salladslökar 4 knippmorötter 75 g sockerärtor 1 kruka koriander 1 lime 2 röda spansk peppar 2 msk sesamolja 1 msk fisksås 2 msk skalad, strimlad ingefära 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Lammstek, grundrecept

Lammstek, grundrecept

Lammstek. Sätt in lammsteken i ugnen från 1 till 2 timmar beroende på storlek. Låt alltid lammsteken vila minst 20 minuter, gärna inslagen i folie, innan du skär upp den. Baka i ca 35-40 minuter tills potatisen är mjuk och översta lagret lätt brynt 1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben). Lammstek1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben) 4 msk olivolja Salt svartpeppar, nymalen 4-5 vitlöksklyftor (kan uteslutas) Några kvistar timjan eller rosmarin
Lammstek med rosmarinhonung

Lammstek med rosmarinhonung

Putsa bort de hårda hinnorna på lammsteken. Salta och peppra lammsteken, droppa lite olja i den heta långpannan och lägg steken på
Lammstek med pommes boulongere

Lammstek med pommes boulongere

1,5 kg lammstek med ben. 1,5 kg lammstek med ben 10 vitlöksklyftor grovt salt vitpeppar 3 msk finhackad rosmarin olivolja
Baconlindade lammfärsbiffar

Baconlindade lammfärsbiffar

600 g lammfärs. 600 g lammfärs 0,5 tsk kryddpeppar 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk senapskorn, stötta 1 liten gul lök, riven 1 förp bacon salt och svartpeppar rivet citronskal och hackad persilja till garnering Ugn
Får i kål på lamm

Får i kål på lamm

0,75-1 kg grytkött av lamm. 0,75-1 kg grytkött av lamm 5 dl vatten 1 ljus nötbuljongtärning 1 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 litet vitkålshuvud, i klyftor salt
Lammstek med rödvinssås

Lammstek med rödvinssås

Lammstek. 3 kg lammstek med ben. Lammstek3 kg lammstek med ben 1 klyftad och skalad hel vitlök + 2 vitlöksklyftor 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin En näve grovt havssalt 200 g smör 10 lagerblad nymald svartpeppar 1,5 kg fasta stora potatisar, skalade En näve finhackad persilja havssalt nymald svartpeppar 200–300 g vatten (2–3 dl)
Kryddig lammgryta

Kryddig lammgryta

800 g lammrygg. 800 g lammrygg 8-10 smålökar 1 förp hela tomater 1 paprika, grön, strimlad 1 tsk kyndel 1 tsk timjan 2 klyftor vitlök, pressade 1-2 dl crème fraiche salt och svartpeppar smör