Roganjosh är en rätt som kommer ifrån Kashmir (även om den kanske har Persiskt ursprung). Personligen tycker jag detta är en mycket god rätt så jag uppmanar er att testa den om ni inte har provat den redan
På denindiskamatlagningskursen gjorde vi lamm i spenaten gång och det var denendarätten jag inte tyckte om, däremot gillade jag den vegetariska tofu versionen av den
Jag och min man älskar indisk mat men äter det allt för sällan. Denna gång blev det RoganJosh. Orginalreceptet är lammkött, men vi körde på vanligt högrev
Valet föll på Roganjosh, en härligt röd lammgryta. Roganjosh får bli en annan post. Det hela började rätt sansat med att jag sa att jag köpt ett lamm av grannen, och vi började spinna loss på lite indiskt
Kör till en slät blandning i en mixer. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika
Ingredienser. ½ liter vatten. Korven i tunna skivor och lammköttet i lagom stora tärningar. Bryn rotsakerna/grönsakerna först i en tillräckligt stor gryta, lyft dem upp och låt vila
Salta och bryn det i smör-&rapsolja i en stekgryta. Dela blomkålen i buketter. Häll på 1 dl vatten och låt sjuda under lock ca 20 min. 1 dl vatten. 1⁄2 huvuden blomkål
Detta bjöd vi våra vänner på häromkvällen när vi hade enindisk afton hemma hos oss. Bhajia eller Pakora som det också kallas är en friterad rätt som mestadels äts som snacks, förrätt eller lättare måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.