Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Risottomedsparris, sojabönor & räkor. salt & nymalen svartpeppar. Servera på snyggt fat och toppa medsparristoppar, räkor, sojabönor, riven parmesan och ringla över basilikaolja
Rör ned den större mängden parmesan och sparris i risotton, toppa medsparrisknoppar och räkor, och servera genast i djupa tallrikar med en rejäl driva extra parmesan som tillbehör
Rotfruktssoppa medsparris & räkor. Strimla purjolöken fint, fräs i smör/olja några minuter i en stekpanna och låt den förvällda sparrisen fräsa med en stund
Sjud risotton sakta på svag värme under omrörning. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Räkor blir en av ingredienserna även på kvällens mattallrikar minsann, men då hamnar dom i en citronrisotto som vi tänker ha till torskrygg och bläckfiskringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.