Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Risottomedsparris, sojabönor & räkor. Tänk på att risotton måste småputtra lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Pesto Genovese, grillad inlagd paprika, zucchini eller någon röra som du har köpt färdig. Garnera med färsk basilika och servera risottonmed den frästa sparrisen (och eventuellt kött)
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Stek sparrisen på medelvärme i lite olivolja, salta och peppra. Jag känner att det jag studerar tar en del på krafterna, i själen och i hjärnan (därför ska jag inte fortsätta med det), men himla lärorikt och intressant är det, det måste jag ändå medge
Den här lättgjorda och goda fisksoppan passar bra nu när färskpotatisen äntligen börjar bli klar i vårt potatisland - även om det går bra med "gammal" potatis också
Vi brukar förstås också äta något gott ochenkelt när vi har våra vinprovningar. Senast var det mannen som gjorde en jättegod risottomedsparris, mascarpone och lättstekt parmaskinka
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.