Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Risottomedsparris, sojabönor & räkor. Tänk på att risotton måste småputtra lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Ansa och hacka trattkantarellernaoch fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till
Tycker vi firar med ett recept på risottoochkantareller. Smaka av med salt och peppar (jag gillar min risottomed mycket peppar så har i ganska mycket, men det gör en ju som en gillar)
Garnera med färsk basilika och servera risottonmed den frästa sparrisen (och eventuellt kött). Med färsk snabbfräst grön sparris åt jag risotton vegetariskt medan Mannen fyllde på proteinmängden med grillad kyckling - förstås
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Det är ju lite tidskrävande medrisottomed tanke på att man hela tiden måste röra om och fylla på med ny buljong hela tiden, det är inte som att sätta på en kastrull med ris som nästan sköter sig själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.