Morotskaka är gott och rawmorotskaka är ännu godare. Min favorit kommer från Erica Palmcrantz Aziz klassiska o-kokbok Raw food på svenska, men jag smaksätter den lite annorlunda
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
raw frozen cheesecake med kokos och lime. Om du glömmer detta, kan du snabb-blötlägga dem genom att hälla på kokande vatten och låta dem stå i en timme (men då är inte cheesecaken längre raw för er som bryr er om det
Den är dessutom fri från gluten, ägg och mjölkprodukter, alltså vegansk. På eftermiddagen underhöll sig barnen med kompisar och såpbubblor så jag passade på att experimentera lite i köket
Jag tänkte länge att jag ska göra en god morotskaka, men när jag kollade så var det oftast konstiga äggersättningar och frostingen innehöll oftast en vegansk cream cheese eller tofu
Ställ kallt medan du gör frostingen. Morotskaka är en favorit även när den inte är raw och denna variant är väldigt snarlik originalet och i mitt tycke godare
Sen kan man toppa denna paj med bär (jag hade på lingon) eller frukt. Här har ni en raw (alltså att det inte är bakad) helt veganskt mandel- och chokladpaj
Blanda väl, gärna med händerna. Ett härligt, näringsrikt alternativ till den traditonella morotskakan. Klä en form med bakplåtspapper (inte smörpappar eftersom det faller sönder)
Den här råa cheesecaken med vacker färg av björnbär gjorde jag till min svärmors födelsedagslunch. Vi är ett par stycken vid de tillställningarna som inte gärna äter ”vanliga” tårtor och bakverk så ibland fyller vi på dessertbordet med lite annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.