Tärna tofunoch dela apelsinen på hälften. Samtidigt ville jag hitta på ett nytt recept att dela med mig av, så det blev den här skitgoda, enkla och relativt snabba woken till slut
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limenoch chilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Hetta upp lite olja i en wokpanna. Smaka av med salt, peppar, limenoch ev mer honung. Börja med att skära kycklingen samt alla grönsaker i mindre bitar
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Har gjort den här woken flera gånger nu till mig och barnen och vi älskar den allihopa
Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den med chipotlechili och salt
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
servera woken i rostat pitabröd med lite sweet chili blandat med creme fracihe. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Vänd ner grönsakerna ochcashewnötteroch fräs i några minuter, och häll sedan över vattnet. Verkade så himla gott och det var det, så nu ligger min matlåda i kylen och bara väntar på att få bli uppäten
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.