Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
Pasta, tresortersost, grönsaker och färsbiffar. Det blir tresortersost det. Jag ska ta och sätta ihop ett litet inlägg med bilder på hur det såg ut då och hur det ser ut nu för den som är intresserad av att se lite förvandlingar
Jag bankade ut kycklingfiléer, sedan kryddade jag med salt, vitpeppar och franska örter. Sen på medost (valfri sort) jag hade bara "vanlig" ost så jag slängde på en skiva på varje
Vispa ihop ägg medfärskost, grädde, salt och peppar. Var noga med att också nagga pajen runt om i vinkeln där botten går över till kant – här reser den sig ofta och drar ner pajen
Toppa medörter av något slag. Strö över osten. Tillsätt det övriga och blanda väl. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
Vi käkade våra cannellonis med rivna morötter, pizzasallad och squashröra (se recept här och här). Detta är ingen middag som man svänger ihop på en kvart, i alla fall inte om man lagar allt från grunden, men det går att förenkla det hela genom att använda köpta pastaplattor och köpta färdiglagade såser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.