Paolos pizza med salsiccia, rosmarin och tre sorters ost
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40 g jäst
  • 13,5 dl vatten (37 grader)
  • 18-9 dl vetemjöl special
  • 11,25 tsk salt
  • 1500 g färsk salsiccia, gärna smaksatta med fänkål eller chili
  • 1400 g mozzarella, helst buffelmozzarella
  • 1200 gorgonzola
  • 13 dl parmesanost, färskriven
  • 12 msk rosmarin, mortlad
  • 1 olivolja av god kvalitet
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 Pizzadeg40 g jäst 3,5 dl vatten (37 grader) 8-9 dl vetemjöl special 1,25 tsk salt
  • 1 Topping500 g färsk salsiccia, gärna smaksatta med fänkål eller chili 400 g mozzarella, helst buffelmozzarella 200 gorgonzola 3 dl parmesanost, färskriven 2 msk rosmarin, mortlad olivolja av god kvalitet salt och svartpepparPizzadeg
  • Finfördela jästen i en bunke och lös upp den med 0,5 dl av vattnet. Tillsätt 2,5 matskedar av mjölet och rör till en jämn smet. Täck över och låt jäsa i cirka 30 minuter. Häll mjölet och saltet på en mjölad arbetsyta och gör en grop i mitten. Häll ner jästblandningen och resten av vattnet i gropen och arbeta samman till en deg. Knåda degen tills den är smidig och elastisk och dela den sedan i två lika stora delar. Strö lite mjöl över degbitarna och låt dem jäsa övertäckta i 1-1,5 timme. Sätt ugnen på 275 grader. Smörj 2 ugnsplåtar. Topping
  • Förbered sedan pizzafyllningen så att den är klar när degen är färdigjäst. Låt mozzarellan rinna av i ett durkslag. Pressa försiktigt med en gaffel för att få ur det mesta av vätskan. Snitta salsiccian, dra av skinnet och smula inkråmet. Skär eller smula mozzarellan och gorgonzolan i bitar. Utbakning
  • Knåda degbitarna i några minuter, tillsätt lite mjöl om de är för kladdiga, eller några droppar vatten om de i stället är för torra. Kavla, dra lite försiktigt och vrid degen på underlaget tills den är stor nog att täcka en ugnsplåt. Mjöla eventuellt lite både över och under degen så att den inte fastnar. Lyft över degarna på plåtarna och tryck upp dem mot plåtsidorna så att pizzorna får en liten kant, eller vik upp en liten kant runt om. Fördela alla ingredienser på pizzabottnarna: Lägg först på salsiccia och därefter ostarna. Salta och peppra försiktigt om det behövs. Ringla över rikligt med olivolja och strö avslutningsvis över rosmarin. Grädda dem mitt i ugnen tills de har fått fin färg. Toppa med riven parmesanost och färsk rosmarin.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.