Cannelloni med tre sorters ost
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 pastaplattor
  • 15 cm
  • 2 ½ dl tomatsås
  • 8 dl vit sås
  • Cannelloni men tre sorters ost
  •  
  • ca 4 portioner Pastadeg
  • 2 ägg 200 g vetemjöl
  • knappt 1 msk kallt vatten
  •  
  • Fyllning
  • 750 g ricotta eller kesella (med 10 % fetthalt)
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 dl riven mozzarella (går att ersätta med annan riven ost)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3/4 tsk örtsalt (jag använde Trocomare)
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ½ tsk torkad persilja
  • 3/4 tsk torkad basilika
  • 3/4 tsk torkad oregano
  •  
  • Tomatsås
  • 250 g krossade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  •  
  • Vit sås
  • 7 ½ dl standardmjölk (med 3 % fett)
  • ½ dl vetemjöl
  • 3/4 tsk salt
  • en liten nypa malen vitpeppar
  •  
  • Övrigt
  • Lite matfett till att smöra formen med

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.