Förvara i burk med lock. Gårdagens mat kom från den listan, nämligen pulled pork. Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt
Pulledbeef är samma sak som pulled pork men med nötkött istället för fläskkött. Man tar två gafflar och drar isär allt kött och sedan kan man äta det exempelvis som jag gjorde med sallad och kebabsås
Gnid in köttet både på ovan- och nedansidan med marinaden och lägg i en ungssäker form. Man har ju hört talas om Pulled Pork från amerika, men hade nötkött på frysen så gjorde det istället och det blev superbra
Ursprungligen hade vi i en hel chili, det blev gott men rätt starkt tyckte vi vuxna, alldeles för starkt tyckte Freja, därför har vi justerat till en halv chili i receptet, men ni vet ju med er själva hur ni vill ha det
Grädda i torr stekpanna ett par minuter på varje sida på medelvärme. Servera tortillabröden med en fyllning av pulledbeef, guacamole, hackad rödlök, sallad och ev någon salsa (jag använder en äppelsalsa från Kiviks musteri)
Bryn köttets alla sidor i en het panna och lägg sedan ner köttbiten i grytan/slowcookern. Jag kan inte uttrycka med ord hur otroligt lycklig jag är över att sommaren har börjat ge oss lite vibbar av att den är påväg
Gott och enkelt med långkok – den gången fick det bli pulledbeef. Jag använder i princip samma ingredienser som till pulled pork, receptet hittar du här, det går att variera i det oändliga, så ta dom smaker du tycker om
Dra sedan isär köttet med gaffel. Skala gurkan och dela den i två delar, gröp ur den med en sked. Dela upp fyllningen mellan de fyra salladsbladen, se till att du tar salladsblad med bra styrsel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.