Igår svängde jag ihop en deg efter jobbet, lät en tomatsås stå och puttra en stund innan det var dags att baka ut pizzaoch sedan njuta av denna tillsammans med ett glas gott rött vin
Knåda degen tills den är smidig och elastisk och dela den sedan i två lika stora delar. Förbered sedan pizzafyllningen så att den är klar när degen är färdigjäst
Men med ostarna i form av en tunt bredd ostkräm och topping i form av både ört- och vitlöksstekt svamp, karamelliserad schalottenlök och inkråmet i en god salsiccia plus en härlig mortlad örtolja som sprinklas över den färdiga pizzan blir det oemotståndligt
Den räcker till två stora ugnsplåtar, men du kan frysa in halva degen om du vill. Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det
Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag rökt skinka, färska champinjoner, körsbärstomater och mozzarella på min pizza, som jag sen toppade medruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå
Rulla ut pizzabottnen på en plåt (bakplåtspapper följer med) och bre på tomatpuré. Vi gjorde en favorit i repris pizza som bara är helt magiskt god och precis som alla andra rätter jag gör så är den otroligt enkel, haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.