Pasta

Pasta

  • 238 Recept
Falsk carbonara

Falsk carbonara

4 port spaghetti 400 g guanciale, kindfläsk (alt bacon eller rimmat sidfläsk) 1-2 klyftor vitlök 120 g pecorinoost (eller parmesanost) 2 ägg 2 äggulor 2 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 dl färsk persilja, hackad svartpeppar, nymalen olivolja, till stekning
Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
En delikat pastagratäng med spenat

En delikat pastagratäng med spenat

Den här delikata pastagratängen, med spenat och lagrad prästost, käkade vi en dag förra veckan. Denna, garanterat tofufria, krämiga pastagratäng var däremot en riktig höjdare som jag definitivt kommer att göra fler gånger
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

Smält smöret i en gryta. Rör ner vetemjölet och späd med varm mjölk under ständig omrörning, lite i taget
Pasta med bacon- och ostsås

Pasta med bacon- och ostsås

pasta av valfri sort. Vänd ner pastan och krydda med nymalen svartpeppar. En enkel men god fredagsmiddag som alla i familjen gillar
Kall pastasås med bacon och tomat

Kall pastasås med bacon och tomat

När man har semester så vill man att maten ska gå snabbt att laga och här kommer receptet på en kall pastasås med bacon och tomat
Krämig citronpasta

Krämig citronpasta

2 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 1 msk smör 3 dl crème fraîche 3 citroner (ekologika) 1 knippe persilja 400 g pasta, t ex pappardelle 1 förp pinjenötter (à 40 g) parmesanost, till servering salt
Cannelloni med tre sorters ost

Cannelloni med tre sorters ost

Vi tycker om nästan alla former av gratinerad pasta, så det var nästan väntat att de välfyllda rullarna skulle göra succé här hemma