Nagga med en gaffel. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 1Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde
Rabarberkompott – se gårdagens recept. Du kan såklart koka ihop en kompott just till det här med, men det är verkligen en perfekt dessert när man ändå redan gjort det mesta av jobbet
Rabarberkompottmed vit chokladmousse, . Både söt och sur och underbar, men rabarbern blir inte sådär distinkt sur som den kan bli utan len och fin med lite klös i
300 g rabarber skuren i små bitar. 11 dl strösocker. 1tsk vaniljpasta eller 1 liten vaniljstång. 11-2 tsk potatismjöl kan uteslutasKoka upp rabarber, socker och vanilj i en kastrull
Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme
Koka upp mjölken med socker och vaniljstänger. Vänd runt så att smulorna täcks med socker. Toppa med vaniljskummet och strö över de karamelliserade smulorna
Rabarberkompott. Vispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert. Dela upp rabarberkompotten i tallrikarna och klicka i glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.