Rabarberkompott med vaniljgräddfrâiche
www.dryckeslistan.se
www.dryckeslistan.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarberkompott
  • Rensa och skala rabarben. Skär den i ca 1,5 cm bitar och lägg ner den i en kastrull tillsammans med socker, en skvätt vatten samt vaniljstången. Dela stången och skrapa ut fröna och lägg ner både stången och skrapet i kastrullen. Koka sedan på svag värme i ca 30-50 min tills kompotten fått en fin struktur och kokats samman så väl att inga rabarberbitar finns kvar.
  • Lägg upp kompotten i serveringskålar och ställ eventuellt in i kylen. VaniljgräddFrâiche
  • Vispa grädde och vanlijsocker hårt.
  • (Vanlijsockret gör det lättare att vispa utan att det blir smör)
  • Vispa även Crème Frâichen lätt för hand. (me elvisp blir den lätt övervispad och blir lös istället för fast.)
  • Vänd sedan försiktigt ihop allt. Jordgubbssallad
  • Snoppa av jordgubbarna och kvarta dem.
  • Zesta över citronskal och sockra lätt efter önskemål och beroende på jordgubbens naturliga sötma. Strö över lite ruccola. Serveringsförslag
  • Denna dessert är lika god ljummen som kylskåpskall.
  • Klicka upp Vaniljgräddfrâichen på kompotten och toppa med jordgubbssalladen. Desserten klarar sig någon timma i kylen färdigmonterad om man behöver spara tid. Passar utmärkt ihop med månadens vintema: Riesling med sötma. Gärna en Spätlese eller en Kabinette med minst 47g restsocker.  

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.