Rensa och skala rabarben. Skär den i ca 1,5 cm bitar och lägg ner den i en kastrull tillsammans med socker, en skvätt vatten samt vaniljstången. Dela stången och skrapa ut fröna och lägg ner både stången och skrapet i kastrullen. Koka sedan på svag värme i ca 30-50 min tills kompotten fått en fin struktur och kokats samman så väl att inga rabarberbitar finns kvar.
Lägg upp kompotten i serveringskålar och ställ eventuellt in i kylen. VaniljgräddFrâiche
Vispa grädde och vanlijsocker hårt.
(Vanlijsockret gör det lättare att vispa utan att det blir smör)
Vispa även Crème Frâichen lätt för hand. (me elvisp blir den lätt övervispad och blir lös istället för fast.)
Vänd sedan försiktigt ihop allt. Jordgubbssallad
Snoppa av jordgubbarna och kvarta dem.
Zesta över citronskal och sockra lätt efter önskemål och beroende på jordgubbens naturliga sötma. Strö över lite ruccola. Serveringsförslag
Denna dessert är lika god ljummen som kylskåpskall.
Klicka upp Vaniljgräddfrâichen på kompotten och toppa med jordgubbssalladen. Desserten klarar sig någon timma i kylen färdigmonterad om man behöver spara tid. Passar utmärkt ihop med månadens vintema: Riesling med sötma. Gärna en Spätlese eller en Kabinette med minst 47g restsocker.
Rabarberkompott – se gårdagens recept. Du kan såklart koka ihop en kompott just till det här med, men det är verkligen en perfekt dessert när man ändå redan gjort det mesta av jobbet
Rabarberkompottmed vit chokladmousse, . Både söt och sur och underbar, men rabarbern blir inte sådär distinkt sur som den kan bli utan len och fin med lite klös i
300 g rabarber skuren i små bitar. 11 dl strösocker. 1tsk vaniljpasta eller 1 liten vaniljstång. 11-2 tsk potatismjöl kan uteslutasKoka upp rabarber, socker och vanilj i en kastrull
Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme
Koka upp mjölken med socker och vaniljstänger. Vänd runt så att smulorna täcks med socker. Toppa med vaniljskummet och strö över de karamelliserade smulorna
Rabarberkompott. Vispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert. Dela upp rabarberkompotten i tallrikarna och klicka i glassen
Vaniljglass medrabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.