Norpan

Norpan

Räklåda

Räklåda

Skala räkorna. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs purjolök och svamp i en stekpanna med smör
Kavring med räktopp

Kavring med räktopp

Hacka räkor och ägg grovt. Blanda med crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar
Crème brûlée

Crème brûlée

1 vaniljstång. 6 äggulor. 1,5 dl socker. 1 dl mjölk. 4 dl vispgrädde. 1/2 - 1 dl florsocker eller råsocker till att bränna på toppen
Fransk chokladkaka

Fransk chokladkaka

Fransk chokladkaka. 2018-03-19, 19. 58. Denna kaka, mina chokladälskande vänner, får ni inte missa. Den stora hemligheten är att göra kakan en dag i förväg och förvara den i kylskåp
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Friday baby. Lite hummer är ju aldrig fel. Aldrig. Supergott. Gratinerad hummer. 4 port. 2 st kokta humrar. 100g färska champinjoner
Bratwurst med gräddstuvad kål

Bratwurst med gräddstuvad kål

Skölj och skiva purjon. Strimla kålen och ta bort rotstock och grova bladnerver. Mjukstek purjon i smör och olja i en stor stekpanna i fem minuter utan att den tar färg
Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta

2 gelatinblad. 12 dl blåbär. 11 msk pressad citron. 13 dl grädde. 1blåbär till garneringenBlötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter
Torskgratäng med ansjovis

Torskgratäng med ansjovis

Tina torsken och lägg den i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Hacka ansjovisen och blanda med dill, crème fraiche och ost
Erik Lallerstedts bearnaisesås

Erik Lallerstedts bearnaisesås

200 g smör. 4 äggulor. 1 tsk dijonsenap. 1 tsk sherryvinäger. 1 tsk kalvfond (på flaska). 1-2 msk persilja, hackad