Norpan

Norpan

Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap

Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap

400 g pasta, gärna penne 600 g kycklingfilé 2 schalottenlökar 2 klyftor vitlök 200 g champinjoner 1 tsk dijonsenap 2 msk japansk soja 1 msk vetemjöl 5 dl vispgrädde 1 dl mjölk smör, till stekning olja, till stekning salt peppar
Potatis- och chèvreost-gratäng

Potatis- och chèvreost-gratäng

Det är inte ofta jag lagar gräddiga maträtter, men ibland händer det. Och till lamm är det fantastiskt gott att äta en gratäng med potatis och chèvre
Sangria i vinterkylan – med Aussie Kangarouge Shiraz

Sangria i vinterkylan – med Aussie Kangarouge Shiraz

Sangria kommer från spanskans ord för blod – sangre – och syftar till vindryckens röda färg. I Sverige har Sangria de senaste åren blivit allt mer populärt efter att i årtionden varit en otrendig dryck, förknippad med charterresornas grisfester
Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås

Ny matlådevecka igång. Den sista på länge för min del, då föräldraledigheten väntar från och med nästa vecka