Vaniljglass medrabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Lägg äggulorna och sockret i skålenmed vaniljfröna och vispa tills smeten blir ljus och krämig. Sänk värmen och sjud på svag värme, under ständig omrörning med en träsked, tills smeten tjocknat tillräckligt mycket för att det ska bli ett spår om man täcker baksidan av en matsked med smet och sedan drar med fingret över
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Saftiga, syrliga citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta
Ta upp stången och ställ skålen i ett isbad/kallt vatten tills blandningen svalnat. I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Servera med lättvispad grädde. 1Riv mandelmassan fint och blanda ner den i smeten, lite i taget medan du rör, se till att den inte klumpar sig. 1Häll smeten i en bröad rund form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. 1Ta ut kakan och pudra med florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.