Med vispad äggvita i smeten blir konsistensen luftig och fluffig så att den smälter i munnen. Dessutom är gör det att det är en proteinrik och mättande dessert som inte höjer blodockret
det är systrarna eisenmann som är fiffiga och fixar en sådan här smarrig dessert i den alltid gångbara "två systrars söta" som ju helena ljunggren också nyss prisat tillsammans med de andra böckerna i deras systrars-söta-serie
Är även god att äta som en dessert bara som sådan. Recept på bottnarna kommer härifrån, men har ändrat receptet lite och recept på marängsmörkrämen är Roy Fares
bakblogg, chokladdekoration, citron, citronmousse, dessert, dessert till helgen, efterrätt, enkel men så god efterrätt, gör din egen chokladdekoration, grädde, inredningsblogg, kaksmulor som dekoration, matblogg, supergod efterrätt, systrarna m, systrarnam, turkisk yoghurt, vaniljcrumble, vit choklad, vit chokladmousse, vit chokladmousse med citron, vit chokladmousse med citron och vaniljcrumble
Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Blanda äggulorna en i taget med chokladen, rör sedan ner grädden i chokladsmeten lite i taget, spara eventuellt lite av grädden till garneringen
Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. Vit mousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.