Vaniljglassmedrabarberkompottoch italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Att servera färska bär medvaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn. Är glassen hemmagjord, och serverad tillsammans med chokladsås så är det en riktig gourmeträtt, i mitt tycke
Rå vaniljglassmedapelsin-och mandelkola och. Man kan variera dem en massa också, vi valde att ha apelsin och mandel tillsammans med kolan vilket blev perfekt fräschör till den annars ganska mäktiga glassen
Chris såg ett spännande recept på en dessert och jag gjorde en egen version på den. Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme. Och då har ni en kanon dessert för 8 personer
Dela upp rabarberkompotten i tallrikarna och klicka i glassen. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.