Dela upp rabarberkompotten i tallrikarna och klicka i glassen. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver
Vaniljglassmedrabarberkompottoch italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Vispa äggulor ochsötningsmedel ljust och fluffigt. Vår dotter uppskattar glassen hon med. Det kanske inte har undgått någon men jag köpte en glassmaskin för ett tag sen och har experimenterat lite för att göra en god vaniljglass
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.