11-2 tsk
potatismjöl kan uteslutasKoka upp rabarber, socker och vanilj i en kastrull. Rör om då och då. Låt rabarbern puttra tills den börjar falla sönder.
1 Dra
kastrullen av värmen. Tillsätt ev potatismjöl för en tjockare konsistens.
1 Låt
kompotten svalna innan du häller på burk eller lägger den på tårtan.
1 En
sats kompott räcker till minst ett lager fyllning på en normalstor tårta.
Rabarberkompott. Rensa och skala rabarben. Skär den i ca 1,5 cm bitar och lägg ner den i en kastrull tillsammans med socker, en skvätt vatten samt vaniljstången
Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme
Vaniljglass med rabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.