Bakade lite härligt goda skorpor i veckan, så himla gott och just clementiner är inget jag bakat med tidigare, faktiskt inte ens tänkt tanken på att baka med det
Vaniljglass medrabarberkompottoch italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Toppen (mascarponecremen). Jag älskar mascarponekräm med äkta vanilj och citron. Rabarber hör våren till – för sen blir de träiga och duger blott till att koka saft på
RabarberkompottJag börjar med att göra rabarberkompotten så den hinner svalna ordentligt. Skiva ett antal rabarberstjälkar och koka dem tillsammans med ett par skedar vatten och någon deciliter socker
Efter lite klurande och en bläddring i kokböcker så föll valet på rabarberkompott. I denna fick rabarberna sällskap av lite kanelstång och torkad ingefära som jag hittade i skafferiet
Det resulterade i en rabarberkompott serverad med skivade jordgubbar och vaniljkesella. David hade både fest och stämma med juridiska föreningen i Uppsala i helgen så då passar jag på att krama lite på mamma
Finns det något enklare och godare än att koka ihop sin egen kompott och speciellt inte på sina egna rabarber nyskördade direkt från trädgården och blanda men färska jordgubbar jag tror inte det
Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.