Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Skiva rabarbern tunt. En härlig paj med smak av försommar. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl
Häll det sedan i en tunn stråle ner i kastrullen med rabarberblandningen. 500 g rabarber. 12-3 msk potatismjölSkär rabarbern i mindre bitar, ca 1 cm. 1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbernoch låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om. 1Låt rabarberkrämen koka upp. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
Eller kanske inte egentligen, varken tomatpajen eller vattenmelonsalladen har ju träffat någon grill, det var ju faktiskt bara köttbiten som fick det nöjet
Jag började med att steka löken som jag både kunde använda till såsen och själva köttbullarna. Här är en riktigt barnvänligt köttbulle i tomatsås som man med fördel kan äta tillsammans med vitlöksstekt broccoli eller ugnsbakad zucchini
Det blev väldigt lyckat, snåla inte med rabarbernbara. Pajen hittar jag inte källan till, det ser ut som ett urklipp ur Coops Mersmak, men jag hittar inte igen receptet i Coops receptbank
Paj med rabarberoch hallon är aldrig fel. 2 dl vetemjöl2 msk socker100 g smörBlanda först mjöl, smör och 2 msk socker till en smuldeg. 4 stjälkar rabarberhallon1,5 dl sockerLägg i frukten och socker i en ugnsfastform. Smula över smuldagen och grädd i ugnen 20 minuter i 225 grader. 4 stjälkar rabarber
Självklart kan du själv bestämma hur söt du vill att just din rabarberoch hallon kräm ska vara det är bara att tippa i lite mer av det söta så att smaken passar dig
Själv har jag bara stött på ett fåtal recept med rabarber i matlagningen och då Miss Meister's mat är en obetydlig matblogg med liten spridning så är det säkert många där ute som inte uppmärksammat (eller bara sett det som en udda och osmaklig kombo) denna grymma kombination
Jag vet inte vad det beror på men det blir alltid så att mer tid behövs i ugnen än beräknat för att potatisen ska bli tillräckligt mjuk i den här typen av potatisrätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.