Koka en sockerlag av vatten och socker och låt koka i 4-5 minuter. Skala och rensa äpplena, ta bort kärnhus samt alla skador och missfärgningar, skär sedan upp äpplena i tärningar eller klyftor
Denna gången så kommer den i. dig fiber, vitaminer, mineraler, proteiner, antioxidanter och långsamma. inflammationshämmande och även svagt stimulerande
Skala och skiva äpplena i ca 2 mm tjocka skivor. Tiden varierar beroende på hur tjocka skivorna är och om du vill ha äpplena knapriga eller mjuksega, men någon stans mellan 3 och 5 timmar tar det. 5 timmar t
Vi gjorde då bl a en pumpachutney som nu inspirerade mig till denna smakstarka variant med plommon. Har du inte allt hemma så tag det du har, jag kan lova att det blir fantastiskt
En mindre del till en plommonkaka. I augusti månad plockade jag 10 liter gula plommon hos min chef. 1 kilo urkärnade plommon. Koka sedan kraftigt 7-10 min och skumma av vid behov. 1 kilo urkärnade plommon
Vi tycker bäst om när det är citron i och här kommer vårt bästa recept. Vad gör man med all rabarber, när man redan gjort ett antal pajer i olika varianter
Rabarberdrickan till lite vaniljvodka och sockerdricka, så har du en sommardrink klar. Jag tackar Emmy Torsund som har bloggen Remsans bistro för detta recept