Röda vinbär, rabarber mm

Röda vinbär, rabarber mm

Sockerfri jordgubbssylt

Sockerfri jordgubbssylt

Skumma sylten om det behövs, tills det inte finns något skum kvar. Skiva bären och lägg i en kastrull. Slå på vattnet och ströet och koka upp
Rårörd jordgubbssylt

Rårörd jordgubbssylt

Snoppa jordgubbarna och lägg dem i en passlig kastrull. Mosa jordgubbarna med en potatisstöt tills alla jordgubbar är krossade
Rårörd svartvinbärssaft

Rårörd svartvinbärssaft

Skumma noga och fyll saften på väl rengjorda flaskor. Rensa och skölj bären. Mal eller stöt dem med en potatisstöt
Blåbärssylt med vanilj

Blåbärssylt med vanilj

Ta kastrullen från värmen och skumma av för att få bort bakterier och annat smuts. Blåbär är det perfekta bäret
Knäckig blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

Servera pajen ljummentillsammans med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass. 1 form, ca 6-8 port. 1
Äpplen i sockerlag, konserverade eller styckfrysta

Äpplen i sockerlag, konserverade eller styckfrysta

Koka en sockerlag av vatten och socker och låt koka i 4-5 minuter. Skala och rensa äpplena, ta bort kärnhus samt alla skador och missfärgningar, skär sedan upp äpplena i tärningar eller klyftor
Äpplepaj smoothie, frukost kicken.

Äpplepaj smoothie, frukost kicken.

Denna gången så kommer den i. dig fiber, vitaminer, mineraler, proteiner, antioxidanter och långsamma. inflammationshämmande och även svagt stimulerande
Äpple och kanelsmoothie

Äpple och kanelsmoothie

Rekommenderade produkter. KampanjerJunikampanjerSolskyddskampanjAlpha Plus - BonusproduktSmoothiekampanjWalden Farms -10%Urtekram kryddor - 15 %Fyndhörnan
Äpple och ingefärasmoothie

Äpple och ingefärasmoothie

Den är svagt inflammationshämmande och även svagt stimulerande. Rekommenderade produkter. Sommarsmoothie med bär
Hemtorkade äpplen

Hemtorkade äpplen

Skala och skiva äpplena i ca 2 mm tjocka skivor. Tiden varierar beroende på hur tjocka skivorna är och om du vill ha äpplena knapriga eller mjuksega, men någon stans mellan 3 och 5 timmar tar det. 5 timmar t
Katrinplommonpuré

Katrinplommonpuré

Här går det åt en del katrinplommonpuré till lilla damen. Läste innehållsförteckningen på burken för katrinplommonpuré och jag blev paff
Plommonchutney med extra allt!

Plommonchutney med extra allt!

Vi gjorde då bl a en pumpachutney som nu inspirerade mig till denna smakstarka variant med plommon. Har du inte allt hemma så tag det du har, jag kan lova att det blir fantastiskt

Plommonmarmelad med smak av kanel och vanilj

En mindre del till en plommonkaka. I augusti månad plockade jag 10 liter gula plommon hos min chef. 1 kilo urkärnade plommon. Koka sedan kraftigt 7-10 min och skumma av vid behov. 1 kilo urkärnade plommon
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Skumma väl. Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. 500 g hackade rabarber. 2 hackade röda chilifrukter utan kärnor
Rabarbersylt

Rabarbersylt

Lägg i kastrull tillsammans med syltsockret och den urskrapade vaniljstången. Rör om försiktigt så att det blir hela bitar rabarber kvar i sylten
Rabarberkaka med vaniljglasyr

Rabarberkaka med vaniljglasyr

Här kommer recept på godaste rabarberkakan. Jag tror säkert att kakan funkar utan glasyren men tillsammans med den så blir kakan supergod
Rabarbersoppa

Rabarbersoppa

Koka upp vattnet och sockret, lägg i rabarberbitarna. Rör ut potatismjölet i vattnet och vispa sedan ned detta i rabarbersoppan med en fin stråle
Rabarbersaft med citron

Rabarbersaft med citron

Vi tycker bäst om när det är citron i och här kommer vårt bästa recept. Vad gör man med all rabarber, när man redan gjort ett antal pajer i olika varianter
Underbar rabarbersaft

Underbar rabarbersaft

Det fick helt enkelt bli en liten blandning och här kommer mitt recept som jag tyckte blev ännu godare än den jag smakade förra veckan
Rabarberdricka

Rabarberdricka

Rabarberdrickan till lite vaniljvodka och sockerdricka, så har du en sommardrink klar. Jag tackar Emmy Torsund som har bloggen Remsans bistro för detta recept