10 minuter
innan du skär upp den över muskelfibrerna i ganska så tunna skivor
Pajskal
4½ dl
mandelmjöl (mal gärna sötmandel själv i mandelkvarn och sila genom finmaskig sil)
2 msk
fiberhusk
½ krm
salt
60 g
smör, tärnat
1 ägg
Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) och ställ formen kallt minst 30 minuter Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och tillsätt fyllningen.
grillad lax, klyftpotatis/ris ochsallad. Sommarens hetaste tips på sås tillgrillat kommer här. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar
Servera som ett tillbehörtillgrillat. I morse var jag på nyhetsmorgon och inspirerade med grillsåser ochgoda GI salladertill sommarens alla grillpartyn – hoppas att ni kikade
En repris av detta ska det bli ikväll, egen färskpotatissalladoch grillad kyckling som har fått marinerats över natten, blir så fantastisk mör ochgod då
Bland annat gjorde jag den här smakrika och kryddigt goda tomatsåsen eller ketchupen som satt som en smäck till det andra, hamburgarna, coleslawen och de ugnsbakade sötsyrliga tomaterna
11 dl solrosolja 1 dl ketchup ½ dl Mrs Chengs mushrom soya 2 msk grillkrydda 1 vitlöksklyfta (pressad) Citronsaft, några droppar Grovmalen vitpepparBlanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp
I receptboken Tillgrillat får vi tips och idéer till våra grillmiddagar, från fördrink, tilltuggoch marinader till matiga rätter, såser och spännande sallader
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor ochgrillat lamm och den har passat precis lika bra där
Kycklingsallad (sen som kvällsgott för mig och M Heta räkor med habanero och vitlök). Till fläskkotletterna blir det ju också nån god sås, kanske nån av dessa två som vi testat på sistone via Linas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.