Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarberoch jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Lägg mjöl, sesamfrön och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Dela, kärna ur och tärna äppletoch blanda ner i crème fraiche- och färskostblandningen
Smöra paj formen med det flytande margarinet på botten och på sidorna. Börja med att. Ta bort den när det har kokat en stund ochrabarbern är alldeles mjuk
Paj medrabarberoch hallon är aldrig fel. 2 dl vetemjöl2 msk socker100 g smörBlanda först mjöl, smör och 2 msk socker till en smuldeg. 4 stjälkar rabarberhallon1,5 dl sockerLägg i frukten och socker i en ugnsfastform. Smula över smuldagen och grädd i ugnen 20 minuter i 225 grader. 4 stjälkar rabarber
Blanda med övriga ingredienser och bre ut över sockrade rabarberoch jordgubbar. RabarberpajFör att väga upp rabarberbernas syra gjorde jag en söt och knäckig deg som jag lade över rabarbernaoch jordgubbarna
Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.