Rödbetsrutor med choklad och glasyr
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gram mörk choklad
  • 1200 gram smör
  • 13 dl finrivna rödbetor
  • 12,5 dl hackade valnötter
  • 13 ägg
  • 13,5 dl socker
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 10,5 tsk bakpulver
  • 1 CHOKLADGLASYR ELLER FROSTING: 75 gram mörk choklad
  • 1100 gram färskost
  • 150 gram smör
  • 12 dl florsockerSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Vispa ägg och socker pösigt 3-4 minuter. Skala rödbetor och riv dem fint. Tillsätt till äggblandningen. Hacka valnötter grovt och tillsätt dem. Ta fram en långpanna med höga kanter eller rektangulär bakform med höga kanter. Mått ca 20x30 cm. Lägg i bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med lite smör. Eller smörj den helt med smör. Ströa med någon msk ströbröd. Bryt chokladen i en bunke och tillsätt smöret. Smält i mikron några sekunder taget. Rör emellan. Vänd ner chokladen i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölet till ägg- och chokladblandningen. Sikta helst ner det så klumpar sig inte mjölet. Rör till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter tills rödbetskakan fått fin färg. Ta ut rödbetskakan och låt svalna i formen. Glasyr: bryt chokladen i mindre bitar i en bunke. Smält några sekunder i taget i mikron. Rör emellan. Blanda ner färskost samt florsocker. Blanda i smöret till en slät glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan. Strö ev. över strössel om du gillar det. Ta ur rödbetskakan ur formen och skär i rutor eller trianglar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.