Chokladkakamedglasyr. Bland annat så har jag och Tiril bakat en jättesaftig chokladkaka, denna kaka bakade jag på jobbet för några veckor sen och tänkte jag måste prova hemma också
En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. Med tanke på innehållet i den här kakan behöver du inte tänka på att motstå utan kan unna dig en bit och kanske även påfyllning
Det är så sjukt gott och tillsammans med denna luftiga chokladkaka så är man i sjunde himlen. Vit choklad ganache är något som jag skulle kunna äta som soppa med sked
Ridån gick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde en vintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe och en kalasgod kaka
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
I fredags bakade jag dessa tarteletter med en fyllning av tranbärskräm, vit chokladgancheoch toppade med krossade polkagrisar och de andra tre meditaliensk maräng
Brownies/kladdkaka med vit glasyroch mörk choklad. Glasyren hör egentligen till en annan kaka men jag tänkte att det skulle passa utmärkt med en kladdkake/brownie-botten istället för en högre torrare kaka under
Här hittar ni den andra varianten jag gjorde, den var med kokoskaka och mörk choklad. Smula sönder kakan och blanda med philadelphiaost till en smidig deg som går att rulla
Har länge gått och funderat på biscotti, borde vara nåt som faller mig i smaken. Och det gjorde det. För ett tag sedan tog jag mod till mig och testade
Jag kan till ochmed gå så långt att jag påstår att man inte ska tillsätta cocktailbär till något. Frys smeten en timme och rör därefter om så eventuella chokladbitaroch malda nötter inte hamnar på botten
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.