Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Du behöver en köttkvarn med korvhorn men det är också allt. Salsiccia. För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet
salsicciamed smak av rosmarin och fänkål. Vi köpte med ett så kallat korvkorn till köttkvarnen och detta kom nu till användning, första gången vi gjorde egen korv och riktigt bra blev det
Grönkål och kikärtspaj med örter. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater
Salta, peppar och servera med några droppar citron. 4 nävar grönkål. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino. Både salsiccia Di Calabria och spansk chorizo stoppas i vanliga grisfjälster vilket gör att dom torkar snabbare
Röd quinoa med kokosstekt grönkål och grillad kyckling. Imorse fick jag med min syrra på morgonpromenaden, med lovord om att kylan inte kommer kännas om hon klär på sig ordentligt, tydligen är hon inte lika härdad som en annan som måste pallra sig igenom dessa promenader lite titt som tätt
Det var ju detta med färsk grönkål. Servera med rostade sesamfrön. Redan i höstas då Bondens egen Marknad öppnade för säsongen vankades det grönkålsrätter lite varstans i stan
Skär bort stammen från grönkålen och strimla den. Tillsätt grönkålen och mandlarna. Krydda med chili och fräs tills kålen mjuknat, kanske 5 minuter. 400 g Grönkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.