Botten 7 dl valnötter 3 dl riven kokos 3 msk honung En nypa salt Fyllning 3 bananer, skurna i skivor Chokladsås 2 dl kokosolja ( eller 1 dl kokosolja + 1 dl kakaosmör), gör flytande i ett ljummet vattenbad 2 msk agavesirap 2 msk lucuma 1/2-1 dl raw kakao Gör så här Kör valnötter i matberedaren
Det här receptet kommer från Erica Palmcrantz Aziz och las ut på Biofoods Facebooksida. Mycket goda raw food bollar utan gluten och vitt socker, men inget för nötallergiker
Jag har blivit så besatt av att laga raw food - bakverk. Har gjort någon raw-tårta ibland under de senaste åren, men det här året har verkligen intresset blivit så mycket större
Dessa chokladrutor har jag faktiskt redan bloggat om fast på Outnorthbloggen men de var så goda så dem vill jag absolut ha med här också, men här har jag tillsatt lite mera crunch i dem…
Jag har haft en burk med chokladhasselnöts-spread i kylen som jag köpte i USA i våras. Trots att den egentligen är väldigt god har den liksom bara stått där
Jag skrev tidare idag om kakaosmör, och jag har även testat att göra choklad utav det. Det var himla enkelt att göra och går att anpassa precis så att det blir som man själv vill ha det
Första riktiga tentan avklarad och jag har ingen aning hur det gått. Alla verkade osäkra när de kom ut så jag var inte ensam om att tvivla på min förmåga, men nu är det bara att vänta
Oohhh lord vad goda de blev, hård skorpa och saftiga. Sötning är valfri, jag tycker inte det behövs om man använder jordgubbar däremot blåbär kräver lite sötma anser jag
Ännu en helg är här och vad passar bättre än att unna sig lite härligt bakande. Jag vet att många av mina läsare har barn, och vill därför påminna att många av mina recept passar även till mindre barn
Det här är ett enkelt recept och muffinsen pöser upp fint och håller formen bra när de svalnar. Receptet ger ca 10 st muffins (lite beroende på storleken på formarna)