Tillsätt grönkålenochmandlarna. Skär bort stammen från grönkålenoch strimla den. Fräs bacon, kyckling, lök och vitlök i en stekpanna i några minuter tills den fått lite färg
15 små pajer Pajdeg 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kvarg (1 %) Fyllning 200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 ägg 1 dl kvarg (1 %) 1 1/2 dl mellangrädde salt och peppar 140 g ädelost Garnering 1 1/2 dl skållad sötmandel 1 1/2 msk honung 1 1/2 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver ochbacon
Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varm och god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschipsoch pizzabitar medgrönkål, fikon, mandel och grönmögelost
Vi steker dem i ugnen och serverar medsauterad savoykål. Blanda med färs, ägg, lök, salt och peppar. Forma till ganska stora bullar med hjälp av två matskedar (smeten ska vara lös)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.