Täck botten med ris. Varva sedan riset med kycklingblandningen- avsluta med ris. Lägg på locket på grytan med en handduk mellan lock och gryta och låt grytan ånga på låg värme tills riset är klart
Garnera med en kvist persilja. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten). 1 finhackad medelstor gul lök
I en affär kunde man köpa stora säckar med ris och det pressade ner priset ordentligt. En favorit är det persiska örtriset, en annan det här saffransriset
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Fräs riset i smör med löken och saffranen. Saffransris. Saffransris. 4 skivor färskt kalvlägg (fläsk, funkar med) ca 5 cm tjocka skivor. Sätt på locket och låt det sjuda på medelvärme i ca 1 1/2- 3 timmar. 4 skivor färskt kalvlägg (fläsk, funkar med)
Kryddig och saftig kebabspett serveras medsaffransris och tzatziki med smak av mynta. Servera gärna med en klick smör på riset för att få en härlig och fyllig smak
I veckans recept använder vi flera av kryddorna som förknippas med jul. Blanda lammfärsen med 2 tsk spiskummin, salt och. Saffransris, 4 port. Koka upp och låt koka på medelhög värme 15. Ställ åt sidan 5 minuter och ”fluffa” sedan upp riset med en gaffel innan. Rund bild med ris 500 gr lammfärs. Koka upp och låt koka på medelhög värme 15
Ikväll blev det en enkel fisk som bakades av i ugn med lite gott saffransris och len spenat till. det blev nästan lite jultema med både saffran och rödkål till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.