Självklart serverat med kritvitt basmatiris och naanbröd gräddat på sten. Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult
Finhacka löken och stek den på medelvärme. Serveras med ny kokt basmati ris. I den sydindiska maten använder man oftast lök och en masala som den förtjockande egenskapen i grytor, till skillnad från den svenska där man använder grädde, creme fraich, redning osv
Tärna kycklingfiléerna och lägg dem i en stekpanna med lite smör, krydda på med hälften av currykryddan, salt och svartpeppar och stek kycklingen så den får färg runt om
Indiskkycklinggrytamed garam masala och saffran. SERVERA DIN INDISKAKYCKLINGGRYTA SÅ HÄR. Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Indiskkycklinggryta. Kryddpastan som jag mixade ihop följer säkert inte några indiska originalrecept eller "regler" vilka smaker och kryddor som hör ihop men resultatet blev smaskens
Rör ner persikorna och servera med ris. Stek lök och kyckling och häll ner de övriga ingredienserna. Vita servetter och ljus på en turkosblå duk ger ett väldigt fräscht utseende
Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.