Servera er Ossobucomedgremolatan på toppen av köttbitarna, lite ris eller potatis och rikligt med den rotfrukts-, citron- och vinstinna italienska grytbasen
Strö över vetemjölet och späd med buljong. Avsluta gärna med en god grönsallad. Salta och peppra. Tillsätt tomater (med spad), persilja, vitlök, lagerblad, basilika och timjan
Servera grytan medgremolataochsaffransris. Smaka till sist av med salt och nymald svartpeppar. Om du tycker att såsen är för tunn, kan du reda av med lite majsstärkelse utrörd i lite vatten
Strö gremolatan över köttet och bjud grytan rykande varm tillsammans med ris eller kokt pasta. Tillsätt tomaterna med sitt spad, salt, peppar, tomatpuré, vin, vatten, kalvfond och kryddor
4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.