Servera kycklingspettenmed zucchiniriset och lite extra yoghurt. Blanda lök och vitlök med limesaft, yoghurt, olivolja, saffran, gurkmeja, salt och svartpeppar
Börja med att stycka kycklingen. Smaka av med salt och peppar, red av med majsstärkelse vid behov. På kycklingskrovet kan du koka en god buljong och rensa ut ytterligare kycklingkött ur det kokta skrovet
Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, vänd i vetemjöl som kryddats med salt, peppar och ev. Färska granatäppelkärnor med det saftiga röda fruktköttet används till att dekorera och ge smak åt maträtter, bl
)Blanda ihop kycklingenmed lökmixen och låt stå på svag värme så saffranet går in i kycklingen. Koka riset, låt det ånga med en handduk mellan kastrull & lock några min
Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Servera gärna spetten med tzatsiki och grekisk sallad eller som vi gjorde med krämig potatissallad
Med den malda kanelen forman man ett kors, så att puddingen delas i fyra delar. I varje del, tar man tre mandlar och formar till en blomma med tre blad (se bild), med den hackade pistaschnötterna, formar man en ytterkant runt formen
Skär lök och paprika i skivor, fräs tillsammans medkycklingen. Vi dricker minst en mugg buljong med kokosolja varje dag, mot värkande leder och för att det ger sån fantastisk styrka och energi
Tillaga kycklingen tillsammans med böngrytan i ugnen. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén ett par minuter
Fluffigt, aromatiskt persiskt ris med smak av dill och bönor. Passar lika bra att servera riset vid en gryta, till grillat eller som en hel rätt med sallad och yoghurt
Stek lök med peppar och gurkmeja i smör eller olja tills den är gyllenbrun. Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.