på pad thai 4-6 portioner 4 st kycklingfiléer 2 burkar kokosmjölk (400 ml per burk) 1-3 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan) 2 vitlöksklyftor 1 msk riven färsk ingefära 1 st rödlök 1 röd paprika 1 liten zucchini 2 st morötter 1-2 tsk fisksås (kan uteslutas) 3 kvistar thai- eller vanlig basilika Salt Olja till stekning Gör såhär. Hetta upp olja och stek röd curry på medelvärme i ca 30 sekunder tills oljan får smak från curryn. Lägg hela kycklingfiléer i pannan och stek på hög värme, ca 2-3 min på varje sida. 4-6 portioner. 1-3 msk röd curry. 1-2 tsk fisksås
Grilla eller stek i panna runtom till de är genomstekta, det tar ca 8-10 minuter. 1-2 tsk sambal oelek. marinad5 msk japansk soja 1 msk fisksås 1 msk sesamolja 3 msk honung 3 klyftor vitlök, riven 1 msk riven ingefära 1-2 tsk sambal oelek
4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Hoisinsås brukar kallas "Kinesisk bbq-sås", men det här är ju en sås som är så mycket mer. • 4-6msk vatten, till rätt konsistens. • 6-8 katrinplommon. 4-6msk vatten, till rätt konsistens
Låt det koka sakta i 7-8 minuter. Tillsätt purjolök och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter. 2-3 tsk röd curry. 2 vitlöksklyftor 500 g kycklinglårfilé ½ purjolök 1 msk rapsolja 2-3 tsk röd curry ½ burk konserverad ananas i bitar á 567 g 400 ml lätt kokosmjölk 1 dl ananasspad 3 limeblad 1 hönsbuljongtärning 150 g sugarsnaps, färska eller djupfrysta 2 msk mynta, färsk och hackad
Matproffskompisen reste till Vietnam, och hem kom hon med vietnamesiskt kaffe. Foto. A. Gott var det även om vi hade i lite väl mycket av den supersöta kondenserade mjölken på premiärsmakningen
Den sägs ha kommit till som en vietnamesisk variant av den franska gryträtten pot-au-feu. Jag vill ha ett par lådor och ta en flaska då och då under de närmaste fyra-fem åren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.