Asiatiskt hetta i köket och öländsk hetta utomhus. Underbart väder och strålande sol, men det blir många och korta stunder ute för hundarna när det är såhär varmt, 10-15 minuter i taget sen vill dom in och svalka sig på stengolvet
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris- eller äggnudlar 2 salladslökar 4 knippmorötter 75 g sockerärtor 1 kruka koriander 1 lime 2 röda spansk peppar 2 msk sesamolja 1 msk fisksås 2 msk skalad, strimlad ingefära 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 1 rödlök 1 vitlöksklyfta ca 200 g skuren svartkål 1 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk kanel ca 500 g strimlad ryggbiff 1 msk olja 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 2 tsk sambal oelek 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar Till servering 4 port kokt ris 1 ask ärtskott (ca 100 g) Lägg till i inköpslistan
Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Mums säger jag om den japanska rätten Yakiniku. Härliga fräscha smaker och nu på sommaren tycker jag att det passar utmärkt med ett glas matigt rosé i glaset
Toppa yakinikun med koriander och strimlad salladslök. Näe. Nu får det sluta snöa. Jag vet inte ens om jag kommer att ta mig ut genom dörren för det har drivit så mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.