Bryn snabbt nudlarna i olja och lte fisksås samt soya. Lägg över nudlarna i långpannan. Nudlar med äggKycklinginnerfileerStor purjolök2 vitlöksklyftorMorötterFisk såsOyster såsSoyaMalen svartpepparOlja att steka iKoka nudlarna enligt anvisning
Lättlagad och väldigt gryta med “thaismaker”. Du hittar fler goda recept på thairätter på bloggen. Inlägget Lättlagad thaigryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna. Tillsätt de avrunna nudlarna. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten i 10 minuter eller tills de är mjuka. 2 st ägg, lättvispade. 250 gram japanska risnudlar
Blötlägg risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Det är även gott att ställa fram en thailändsk hetsyrlig sås gjord på limejuice, Nam Pla (den thailändska fisksåsen), palmsocker och hackad chili att hälla på sin PadThai
Tillsätt nudlarna och rör runt tills de börjar mjukna. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig PadThai
Börja med att koka risnudlarna enligt recept på påsen. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – PadThai
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.