Asiatisk Mat

Asiatisk Mat

Rebellpasta med frasig parmesankyckling

Rebellpasta med frasig parmesankyckling

400 g spaghetti 100 g smör 5 klyftor vitlök, finhackade 4 tsk gochugaru (koreanska chiliflakes, eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes) 2 msk japansk soja 2 msk ostronsås (eller teriyakisås för vego) 1,5 dl parmesanost, riven (+ mera att toppa med) 2 salladslökar, tunt skivade
Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter

Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter

600 g entrecôte, hel i bit 2 msk japansk soja 1 msk majsstärkelse 1 gul lök 1 spetspaprikor, röd 5 klyftor vitlök 2 röda chilifrukter (fler för mer hetta) 2 pak choi neutral rapsolja, till stekning 1 dl ostronsås 2 msk farinsocker 0,5-1 limefrukt, färskpressad saft 1 dl rostade cashewnötter
Grillad kyckling "korean style" med kimchimajonnäs

Grillad kyckling "korean style" med kimchimajonnäs

400 g kycklinglårfilé, reko ekologisk, gärna med skinn 4 pak choi sesamfrön. Gochujangmarinad1 dl gochujang 0,5 dl röd misopasta 2 msk brunt farinsocker 3 msk äppelcidervinäger 1,5 msk sesamolja 1,5 msk tamarisoja 2 msk rostade sesamfrön 1 dl vatten
Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

2 msk jordnötsolja (eller vegetabilisk olja) 500 g fläskfilé, tärnad 1 lök, tunt skivad 3 klyftor vitlök, tunt skivade 3 cm färsk ingefära, skalad och riven 1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad 4 msk crunchy jordnötssmör 1 msk ketjap manis 2 msk soja 2 tsk fisksås 400 ml kokosmjölk 200 g babyspenat
Wrap med hoisinkyckling och sesammajo

Wrap med hoisinkyckling och sesammajo

Five spice krydda1 tsk sichuanpeppar (eller hel vitpeppar) 1 stjärnanis 1 tsk fänkålsfrö 0,5 tsk hel nejlika 1 tsk malen kanel
Gaeng Khiao Wan – grön thailändsk currypasta

Gaeng Khiao Wan – grön thailändsk currypasta

Grön curry/Gaeng Khiao Wan görs av färsk grön chili och är ofta den hetaste thaicurryn. Du kan reglera styrkan på curryn med chilisorten – de små gröna kan vara djävulusiskt starka
Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Nudelsallad med räkor, mango och jordnötter

Nudelsallad med räkor, mango och jordnötter

Sallad200 g glasnudlar 350 g handskalade räkor 1 hjärtsallad 1 mango 1 gurka 4 salladslökar 1 knippe rädisa 1 kruka färsk koriander 1 kruka färsk mynta 1 dl rostade jordnötter, grovt mortlade 2 limefrukter, i klyftor