Finns jättemånga recept på naanbröd och många är med jäst och bakpulver. Här i Singapore har jag svårt att få tag på färsk jäst och jag tänker att när man bakar naanbröd eller chapati ute byarna har man inte jäst och bakpulver att tillgå
De bake-off-bröd som man hittar i de flesta butiker är visserligen ofta bra, men de här snabba naanbröden är så enkla och snabba att göra att du knappt hinner gå fram och tillbaka till affären på samma tid
Vispa upp ägget, smält smöret. Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut 4 klumpar på ett bakplåtspapper. Klappa ut med blöta händer till avlånga, naanformade kakor
3tsk torrjäst. 3tsk torrjäst. Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
1 tsk torrjäst. Blanda jäst med vattnet, låt stå i 10 min. Låt jäsa under duk i ca 3 timmar (mina jäste i 2 timmar och det gick bra), degen ska få dubbel storlek. 1 tsk torrjäst
salt, socker, bakpulver, jäst och den ljumma mjölken. Men naanbröden är även toppen att göra i en Weber Gasgrill utomhus om man har en stekplatta i gjutjärn att baka det på och kan fälla ner locket över brödet när det gräddas
Använder du färsk jäst så smular du ner den i bunken utan mjöl och rör ut i fingervarmt vatten. Blanda ut torrjäst med några dl mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke
Naanbröd - det perfekta tillbehöret till indiskinspirerad mat. Rör ihop 2 tsk torrjäst/25 g färsk jäst, 1,5 dl fingervarmt vatten och 2 tsk strösocker. Om du använder torrjäst ska detta stå 10 minuter, så att jästen "vaknar till liv". 2 tsk torrjäst. /25 g färsk jäst
Naan som betyder "bröd" på persiska är väldigt gott att ha till tex grytor eller annan stark mat. Just detta receptet är väldigt enkelt och tar heller inte särskilt lång tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.