Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. 5 dl vatten. 5 dl riven ost. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. 1Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter. 1Skala och skiva potatisen tunt. 1Vispa ihop färskost och grädde, och häll i formen. Strö över ost och gratinera tillspotatisen är mjuk, ca 1 timme
Ansa och skiva svampen. 13 dl riven ost. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 225°Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör. 1Skala och hacka löken. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör. 1Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform. 1Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och oregano, och häll i formen
Ansa och skiva svampen och lägg ner i stekpannan tillsammans med chilisås, crème fraiche och fond. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen ett i taget med elvisp
Idag vill jag tipsa om enbusenkel middag som dock smakar allt annat än ekel - västerbottenbiffar. Nåväl, midsommar och semester i Italien i alla ära, men vi är ju inte där riktigt än
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.