1300 g
köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök.
1 Lägg
ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk. Strö över persilja vid serveringen.
Avsluta med tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form. 5 st kokta kalla potatisar. 5 st kokta kalla potatisar 100 g skinka rökt strimlad 2 st tomater 2 st ägg 1 krm salt 0. 1Skiva potatis och tomater
Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis. Havregryn för lite frasig yta och ägg och potatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott
När kålen är färdig häller du i sirapen och smakar av med salt och peppar. Blanda finhackade löken med färs, grädde och buljongtärningen (smula ner den) samt peppar och salt
En favorit är pannbiff med löksås. Hej alla rara,. En av mina bästa tips för att inte trilla dit är att alltid ha matlådor i frysen, både att ha till lunch och när man kommer hen trött och hungrig på kvällen och inte orkar laga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.