1300 g
köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök.
1 Lägg
ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk. Strö över persilja vid serveringen.
Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis. Havregryn för lite frasig yta och ägg och potatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott
Avsluta med tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form. 5 st kokta kalla potatisar. 5 st kokta kalla potatisar 100 g skinka rökt strimlad 2 st tomater 2 st ägg 1 krm salt 0. 1Skiva potatis och tomater
När kålen är färdig häller du i sirapen och smakar av med salt och peppar. Blanda finhackade löken med färs, grädde och buljongtärningen (smula ner den) samt peppar och salt
4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera med kokt potatis och råröda lingon. Tag några varv med pepparkvarnen. Smält smöret i en stekpanna och och bryn löken först på medelvärme och sedan på svag värme tills den är brun och mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.