Bästa köttfärsgratängen
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 12 msk smör
  • 11 st gul lök
  • 12 msk tomatpuré
  • 10.5 dl chilisås
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 12 msk kalvfond
  • 1400 g krossade tomater
  • 10.5 dl vatten
  • 12 tsk oregano
  • 1 salt och peppar
  • 11 kg potatis
  • 1175 g färskost med tomater
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 11.5 dl riven ost
  • 1 sallad
  • 1500 g köttfärs 2 msk smör 1 st gul lök 2 msk tomatpuré 0.5 dl chilisås 2 st vitlöksklyftor 2 msk kalvfond 400 g krossade tomater 0.5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1.5 dl riven ost Servera med: sallad Ugn: 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen.
  • 1 Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter. Salta och peppra.
  • 1 Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform.  Avsluta med potatis. 
  • 1 Vispa ihop färskost och grädde, och häll i formen. Strö över ost och gratinera tills potatisen är mjuk, ca 1 timme. Servera med sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.