1500 g
köttfärs 2 msk smör 1 st gul lök 2 msk tomatpuré 0.5 dl chilisås 2 st vitlöksklyftor 2 msk kalvfond 400 g krossade tomater 0.5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1.5 dl riven ost Servera med: sallad Ugn: 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen.
1 Tillsätt
tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter. Salta och peppra.
1 Skala
och skiva potatisen tunt. Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
1 Vispa
ihop färskost och grädde, och häll i formen. Strö över ost och gratinera tills potatisen är mjuk, ca 1 timme. Servera med sallad.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 förp ananasbitar i juice (à 567 g) 390 g krossade tomater 1 tsk curry 1 1/2 msk majsstärkelse salt ca 500 g kassler 2 dl vispgrädde (40%) 1 tsk curry Till servering 4 port ris Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Passerade tomater 25 % rabatt I love eco 500 g Mer info Ladda kupong
När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
Västerbottenbiffar. Godmorgon onsdag. Idag sägs det att min älskade sol ska göra ett litet återtåg efter två ganska mulna och lite regninga dagar, så nu håller jag alla tummar jag bara har för att det blir så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.