Servera med klyftpotatis och tzatziki. Skala och hacka lök och vitlök fint. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarin till stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. 1Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare. 1Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka. 1Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme
Servera med en grönsallad toppad medrostade pumpakärnor. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning
Jag brukar vanligtvis göra en variant med tomatsås och mozzarella (se här). Denna gång valde jag dock att göra en lite enklare tomatsås, gjord enbart på krossade tomater blandade med min hemmagjorda gröna solrospesto
Vi brukar oftast bara förvälla sparrisen och käka den med lite smör och salt, enkelt men supergott. Vi älskar färsk, grön sparris och har planterat arton plantor i en sparrisbädd på vår odlingslott
Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.