Servera med biffarna och valfritt tillbehör. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans
4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Eftersom min frys var fullproppad med värmländska kantareller så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och veva ihop min första risotto någonsin
Smaka av och krydda ev mer med salt, peppar och tryffel. Krydda med en nypa salt. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olivoljan utan att det tar färg
Lägg tillbaka i kastrullen och mixa med örter, crème fraiche (eller majonnäs) ochparmesanost. Tillsätt rivet citronskal och smaka sedan av med pressad citron, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.