Kristina-129
Biff

Biff

Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Ingredienser Portioner. 4 Rotfrukter 900 g delikatesspotatis 200 g snackmorötter 1 msk olivolja salt peppar 1/2 förp salladslök (à 125 g) Chilimajonnäs 1 1/2 dl majonnäs 1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver (1/2 tsk motsvarar 2 krm chilipulver) 2 msk chilisås Tofu 540 g tofu 2 ägg 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd (gärna panko) 2 msk olivolja Till servering 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Ingredienser Portioner. 8 st 250 g morötter 1 halloumiost (à 200 g) 2 ägg 3/4 dl ströbröd 1 tsk chiliflakes salt 1 krm svartpeppar olja Tillbehör bulgur sallad hummus Lägg till i inköpslistan
Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater

Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater

Ingredienser Portioner. 4 2 dl hirs 0,8 dl kvarg 1 ägg 1 dl ströbröd 1 liten rödlök 150 g fetaost 10 soltorkade tomater 1 tsk salt 1 krm svartpeppar olivolja till grillning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Grönsaksbiffar med halloumi – recept

Grönsaksbiffar med halloumi – recept

1Forma smeten till åtta små biffar. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Gröna fritters med citron

Gröna fritters med citron

Ingredienser Portioner. 4 200 g fryst broccoli 2 ägg 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl lagrad riven ost (gärna svecia) 2 dl ärter (gärna Ebba ärter) smör och olivolja (till stekning) Till servering 1 citron Lägg till i inköpslistan