Gör 1,5 sats fetaostbiffar och 2/3 sats couscous (men hel lök). Sötman från rödbetan och honungen behövs för att balansera upp. Ha gärna gurka i ruccola. Frysta kryddor funkar fint.
Servera med klyftpotatis och tzatziki. Skala och hacka lök och vitlök fint. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarin till stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. 1Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare. 1Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka. 1Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme
Ingredienser Portioner. 4 50 g rumsvarmt smör 35 g valfria frysta örter t ex dill, persilja eller basilika 1 liten blomkål (à ca 500 g) 250 g champinjoner ca 1 kg potatis 3 små morötter 2 msk olivolja 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Senapskräm 1/2 grönt äpple 2 dl crème fraiche 1 msk grovkornig senap 2 tsk flytande honung 2 krm salt 1 krm svartpeppar Topping 200 g halloumiost 1 citron 1 msk olja 1 - 2 dl hackad persilja 1 krm chiliflakes 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
4 4 port risonipasta 1 liten rödlök 2 huvuden gemsallad (à 80 g) 200 g soltorkad tomat i olja 1/2 dl rostade solroskärnor 200 g halloumiost 1 tsk olja 1 liten vitlöksklyfta Dressing 2 msk olja från de soltorkade tomaterna 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Kommentarer
manuela-2
Gör 1,5 sats fetaostbiffar och 2/3 sats couscous (men hel lök). Sötman från rödbetan och honungen behövs för att balansera upp. Ha gärna gurka i ruccola. Frysta kryddor funkar fint.
manuela-2
Hög värme när du steker biffarna för att pankoninte ska suga upp allt fett
manuela-2
Ej så mycket olja (tänk ”stek” ej fritera
Logga in eller Registrera för att kommentera.