Lättgjorda kikärtsbiffar
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 burk kikärtor
  • 11 st gul lök
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 12 msk hackad persilja
  • 10.5 tsk salt
  • 11 krm peppar
  • 11 msk maizena
  • 11 st ägg
  • 1 smör eller margarin
  • 12 burk kikärtor á 400 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja 0.5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarin till stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  • 1 Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
  • 1 Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
  • 1 Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med klyftpotatis och tzatziki.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.