12 burk
kikärtor á 400 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja 0.5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarin till stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
1 Mosa
kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
1 Blanda
med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
1 Stek
i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med klyftpotatis och tzatziki.
Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
Dessa makalöst goda pestomarinerade quornfiléer bjöd jag på när vi hade matgäster häromsistens. Till de saftiga filéerna käkade vi råkostsallad, majskorn samt en kanongod variant av dubbelbakad potatis (recept kommer)
Skala och riv rotfrukterna. Strö över potatismjöl och rör om. Tillsätt grädde, ägg och salt. Rör om väl. Klicka ut biffar i medelvarm stekpanna med lite matfett
Mercimek köftesi (turkiska linsbiffar) är mina favoriter. Så fantastiska goda. Jag experimenterade med receptet och testade att krydda linssmeten med andra kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.