Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 port
  • 2 st skalade rödbetor i klyftor
  • 2 stora skalade morötter i stavar
  • 2 potatisar, tvättade eller motsvarande mängd sötpotatis
  • 1 bit rotselleri, ca 150-200 g 2 stora skalade palsternackor i stavar
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 2-3 krm salt
  • 2-4 krm nymalen svartpeppar
  • ev 1 tsk torkade örter så som rosmarin eller timjan
  • 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
  • 1-2 tsk dijonsenap mängd
  • 1 msk citronsaft eller äppelcidervinäger
  • 1 äggula, rumstempererad
  • 2 dl neutral rapsolja, rumstempererad
  • 1 dl kallpressad olivolja, rumstempererad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 100 g ruccola eller färsk spenat
  • 2 klyftor citron

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.