Panerad makrill med broccolimos
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g makrillfiléer
  • 12 ägg
  • 12-3 dl mandelmjöl
  • 1 smör eller kokosfett till stekning
  • 1 sammanlagt 400 g broccoli och blomkål
  • 11 dl majonnäs
  • 11 dl riven ost
  • 1 salt och peppar
  • 170 g sallatsblad
  • 13 msk olivolja
  • 11 msk vit balsamvinägerDela makrilfiléerna i 2-3 bitar. Torka av dem med hushållspapper och doppa dem först uppvispat ägg och sedan mandelmjöl.
  • 1 Stek i smör eller kokosfett, ungefär 2 min på varje sida.
  • 1 Koka kålen mjuk och häll sedan av vattnet. Tillsätt majonnäs och mixa slät. Rör ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera makrillen med moset och sallatsblad blandade med olivolja, vinäger och lite salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.